NIEK

Een 33 jarige fotograaf uit de regio Nijmegen
Bekijk mijn portfolio

WIE BEN IK?

Een creatieveling. Een doorzetter.  En een Pietje Precies.

Al op vroege leeftijd werd ik gegrepen door verhalen. Interessante personages in boeken, onverwachte plotwendingen in films, maar ook in de realiteit zitten verhalen verstopt. Bizarre krantenberichten, ludieke personen op het nieuws. Ik vergaapte me eraan. Zelf probeerde ik ook uiting te geven aan mijn rijke fantasie.

Op de basisschool begon ik mijn eigen verhalen en gedichten te schrijven – inclusief alle spelfouten die nu voor veel hilariteit zorgen – en ik wist het zeker, ik wilde schrijver worden. Na verloop van tijd begon mijn interesse te verschuiven van woord naar beeld. Ik ben altijd al zeer visueel ingesteld geweest en ik was geïntrigeerd hoe beeld emoties kon overbrengen op de kijker. In mijn tienerjaren besloot ik om geen reguliere boekenschrijver te worden, maar dat ik scriptschrijver moest worden. Op die leeftijd liet mijn vastberadenheid soms nog wat te wensen over, dus niet veel later wilde ik filmregisseur worden. Ik kan je vast verklappen dat dit – tot op heden – nog niet gelukt is, maar de passie voor media is sinds die tijd uitsluitend toegenomen. Ik heb de opleiding Media & Cultuur aan de UvA gevolgd, en ging zelf aan de slag met de camera.

En tot op de dag van vandaag is dat één van mijn grootste passies. Ondertussen woon ik na vijf jaren Amsterdam weer in het oude vertrouwde Nijmegen. Graag ga ik op zoek de mooiste plekjes van Nijmegen en omgeving – en dat zijn er veel – met mijn camera in de hand. Ook op reis sta ik altijd paraat met mijn systeemcamera. De ‘gewone kiekjes’ van het alledaagse vind ik eigenlijk de mooiste foto’s, maar daarnaast doe ik ook graag aan portretfotografie en modelfotografie. Alhoewel het natuurlijk als fotograaf onvermijdelijk is om ook de technische kant van je camera onder de duim te hebben, ben ik eigenlijk de fotograaf die zich veel liever focust op het beeld. Op zoek gaan naar mooie belichting, de juiste creatieve hoek kiezen en het juiste moment weten vast te leggen.

Wil je meer van mij en mijn werk weten dan kan je eigenlijk het best een kijkje nemen op deze site. In dit portfolio zul je een divers palet aan foto’s vinden. En aangezien ik mij niet uitsluitend als fotograaf zie, maar als een creatieveling op meerdere vlakken heb ik bij projecten meer van mijn creatieve uitspattingen neergezet. Mocht je vragen of ideeën hebben dan kan je altijd contact opnemen met mij. Veel plezier op deze site!

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google