We trappen wederom bij Maple & Tocino af, een eettentje aan de waterrand met teveel lekkere keuzes op het menu. En wat als je niet kunt kiezen? Precies, dan ga je voor de Cuatro Estaciones Waffle. Een Belgische wafel bestaand uit vier kwarten, ieder belegd met een eigen vorm van puur genot.

Op de terugweg lopen we een klein katje tegen het lijf. Een Ragdoll-kruising met witte vlekjes alsof het beestje net zijn huisje wit heeft gesausd. Anne is verliefd. Ze wilt het katje meenemen, een vervroegd verjaardagskado, maar ik kan me voorstellen dat het katje niet direct weer zijn pas gesausde woning wilt verlaten.

In de middag huren we supboards, dan hoeven we tenminste niet in hetzelfde ritme te peddelen. We maken een kleine ronde rond een eilandje met grote leguanen in palmbomen, en keren daarna terug. Op nog geen 50 meter van het verhuurbedrijf gooien we onze ankers uit, en vullen de tijd door languit op onze boards te zonnen.

In de avond pakken we een restant regenseizoen mee. Water giet in stralen uit de hemel, terwijl wij op een dakterras genieten van een mojito, daiquiri en twee caipiranhas. Je moet toch wat om de plensbuien te overbruggen.